tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

A múltból a jövőbe

Amikor Max Töpfer 1911-ben a Lipcse melletti Böhlenben megalapította a céget, ő volt az első, aki Németországban gyógyhatású élelmiszereket gyártott csecsemők számára. Termékeit orvosokkal szoros együttműködésben fejlesztette, és már akkor a legszigorúbb higiéniai és műszaki előírásoknak felelt meg. 1923-ban a Töpfer GmbH átköltözött a jelenlegi helyére, az Allgäu régióban található Dietmannsriedbe, mivel a tulajdonos nézete szerint az alapanyagok – pl. a tej – minősége az addigi helyen, Lipcsében már nem volt megfelelő.

Ezért a Töpfer megtette a logikus lépést, és a természet közepén telepedett le.

A cég útját a mai napig újítások kísérik, a rizsnyák kifejlesztésétől a Lactopriv tejmentes csecsemőtápszeren, a közismert Töpfer búzakorpás babafürdetőn (Kleiebad), a Lactana csecsemőtápszeren és különböző gabonapelyheken át egészen az LC-PUFA csecsemőtápszer bevezetéséig. Nem is szólva a Babycare babaápolási termékcsalád 2007-es bevezetéséről.

1958-ban a Gabler család átvette a cég irányítását és vele együtt a minőségi felelősségvállalást is.

A Lactana® fejlesztése tovább folytatódott, és Dietmannsriedben 1989 óta következetesen bio előírások szerint zajlik a gyártása. Ilyen módon a Töpfer több mint 100 éven át hű maradt önmagához. A minőségi szint az évek során egyre emelkedett, ugyanúgy, ahogy a környezetért vállalt felelősség és az ügyfeleink iránti elkötelezettség is.