tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

Használd ki az időt: csinálj jó közérzetet biztosító programokat a terhesség alatt.

Amikor a test elkezd megváltozni, sok kismama érzi úgy, hogy többet kell tenniük önmagukért és a testükért. A szervezet hálás ezért, hiszen a rá következő hónapokban nem megszokott terhelésnek lesz kitéve.

Töpfer Babynahrung

Lábak: Egy maraton nudli ehhez képest

Köztudott, hogy a terhesség előrehaladtával a lábakat éri a maximális megterhelés. Ez gyakran vezet fáradt és nehéz lábakhoz. A Töpfer Mamacare hűsítő lábbalzsam használatán túl van még néhány ötletünk arra, hogyan érheted el, hogy lábaid jobban érezzék magukat. Ha a környéketeken hozzá tudsz férni Kneipp-kezeléshez, érdemes rendszeresen taposófürdőt venned. Ugyanakkor bármely csermely, tópart vagy a gyermekek felfújható medencéje is megteszi a lábak felfrissítéséhez. Amikor meleg van, virágöntözőből a bőrre locsolt hidegvíz is sokat segít. Érdemes nem túl magas sarokkal rendelkező cipőkben járnod, és használj ki minden alkalmat, amikor a lábadat felpolcolhatod és pihentetheted. Kerüld a forró fürdőt, vagy a hosszas fürdőzéseket; ne használj forróviaszos szőrtelenítést és kerüld a szaunát. Mindezek helyett olyan dolgokat végezz, amelyek elősegítik a vér áramlását. Aludj felpolcolt lábakkal, de a speciális terhességi kompressziós harisnyák is hasznosak lehetnek.

Bőrápolás: segítsd bőrödet a tágulásban

A bőr kifejezetten nagy kihívásnak van kitéve a terhesség ideje alatt, rugalmassága szempontjából pedig ez nem más, mint maga a tűzkeresztség. Körmérete akár 100 centiméterre is megnőhet. Ugyan a természet úgy alkotta meg a női bőrt, hogy tolerálni tudja az ilyen feszes állapotot is, a hason, a melleken, a fenéken és a combokon striák jelenhetnek meg. Ezeket a bőr alatti rétegekben megjelenő finom csíkokat rendszeres kezelés, például a Mamacare masszázs és testápoló olaj használatával meg lehet előzni. Sok várandós nő szenved a kiszárdadt, viszekető bőrtől. Ebben szintén a Mamacare masszázs és testápoló olaj segíthet természetes összetevői révén.

Adj magadnak egy masszázst

Ahogy a mellek egyre nagyobbodnak a terhesség során, fokozott figyelmet igényelnek. Mellmasszázs szempontjából tenyéren megmelegített olajat javaslunk, amelyet alulról felfelé körkörös mozdulatokkal vigyél fel egyenletesen a melledre. Ezt követően az ujjhegyekkel masszírozd át a szegycsontod környékét az óramutató irányában. Hasonlóan járhatsz el fartájékon és a combjaidon. A tenyereden megmelegített olajat körkörös mozdulatokkal kend el, és masszírozd a keresztcsont és a comb közötti részt energikus fel-le mozdulatokkal. Az öklöd segítségével gyakorolj erős nyomást a testnek ezekre a részeire. A gyomrod környékét is gond nélkül megmasszírozhatod. Az ujjhegyeid segítségével gyengéden dörzsöld bele a tenyeredben megmelegített masszázs és testápoló olajat a bőrödbe. Kezd lentről, majd haladj oldalt egészen a köldöködig. Ha a hasad még kisebb, gyúró masszázst javaslunk. A bőrödet vedd a hüvelyk és a mutatóujjad közé és enyhén csípd össze. Ha ez fájdalmasnak bizonyul, vagy amennyiben korai méhösszehúzódásaid vannak, ezt a területet a tenyereddel is masszírozhatod körkörös mozdulatokkal és enyhe nyomással.

Tipp

Változtasd a masszázst egy közös rituálévá a pároddal, kérd meg, hogy ő masszírozzon meg téged. Ezzel nem csak a pocakodat és a pocaklakódat kíméled, hanem a társad számára is megadod azt az érzést, hogy része ennek a gyönyörű terhességnek és hogy már ekkor egy köteléket tud kialakítani a babával.