tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

Mamacare a Töpfertől: Tudd meg, mit tartalmaz

Nagyon fontos megejteni az úgynevezett U-vizsgálatot a gyermeken. Mielőtt a kismama hasán meglátszana a növekedés, a várandós nők többsége már észlel bizonyos változásokat a testében. A hajnövekedés megváltozik, a kötőszövetek veszítenek a szilárdságukból, és néhány várandós anyuka nem ismer rá a saját bőrére. Mindezek természetes változások a szervezetben, amely a hormonális változásoknak tudható be. A Töpfer egy olyan Mamacare termékskálát vezetett be, amely természetes, a szükségleteidnek megfelelő összetevőket tartalmaz, hogy kényelmesen érezd magad. A Mamacare kifejlesztésekor fontos volt számunkra, hogy milyen anyagokkal dolgozunk, mert azokat az anya bőre felszívja és a babának is átadja. Ezért az összetevőknek teljesen ártalmatlanoknak kell lenniük, hogy ne legyenek negatív hatással se a kismamára, se a babára. Vagyis: a Mamacare család tagjaiban természetes ápolószereket találhattok.

Töpfer Babynahrung

Masszázs- és testápoló olaj

A Mamacare masszázs- és testápoló olaj egyik legfontosabb alkotója a marokkói argán olaj, amelyet „Marokkó aranyának” is neveznek. Az olaj elősegíti a sejtmegújulást, véd a test nedvességtartalmának elvesztésétől, gátolja a bőr öregedését, és megelőzi a striák kialakulását. Ezenfelül a marokkói argán olaj E-vitaminban is gazdag, amely felveszi a harcot a szabadgyökökkel. Marula olajat is adtunk hozzá, mint masszázs- és testápoló olaj. A marulafa magjából kinyert marula olaj lipid-frissítő és nedvességmegkötő hatásáról ismert. Ezért használják előszeretettel száraz, repedezett bőrre. Ezenfelül csökkenti a bőrpírt és puhává teszi a bőrt. A másik összetevő, a shea vaj jótékony hidratáló hatását sokan ismerik. Erre az előnyre alapozva a vajat a bőr puhává tételére és a nedvességmegtartó képesség növelésére használtuk. Végül olívaolajat is adtunk hozzá: az olívaolaj konyhai felhasználásán túl kiválóan alkalmazható a bőrápolásban és masszírozáshoz, hiszen melegítő hatása mellett a bőrt is táplálja, valamint köztudott, hogy segít a bőrt puhává varázsolni.

Mellbimbó krém

A mellbimbók, különösen a szoptatás első időszakában még nagyon érzékenyek és különleges törődést igényelnek. Mellbimbó krémünk ezért kerti körömvirág-szirmokat is tartalmaz, amelynek gyógyító hatása ismert. Tekintve, hogy természetes termékről van szó, azt a következő szoptatás előtt nem kell eltávolítani.

Hűsítő lábbalzsam

A várandós kismamák többsége túl jól is ismeri a fáradt, nehéz lábak érzését. Azonban van gyógymód rá: a Mamacare lábbalzsam. Összetevői között találkozhatunk az árnikával, ezzel a Közép- és Kelet-Európából származó élénksárga virággal, amely természetes módon támogatja a testfunkciókat és élénkíti a véráramlást, továbbá homoktövisbogyó-olajjal, amely regenerálja és puhává teszi a bőrt. Különleges képessége, hogy megerősíti a bőr saját védelmi rétegét, ezzel megújult rugalmasságot biztosít a számára. A bio oliva és jojoba olajak táplálják a bőrt és kellemes érzetet adnak neki, ezenkívül a benne található mentol hűsítő hatással van a lábaidra.