tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

A szoptatás az egészséges táplálás alapja

A baba számára a legjobb táplálékot az anyatej jelenti. Benne van minden szükséges tápanyag, így hozzájárulnak a baba optimális fejlődéséhez. Az anyatejen nevelt gyermekek kevésbé fogékonyak a betegségekre és az allergiákra, csak hogy néhány előnyét említsük. Nem csak az anyatejben található fehérjék, zsírok és szénhidrátok felelnek meg a baba szükségleteinek, de maga a szoptatási folyamat is ezt támogatja.  Erősíti az anyához kötődő érzelmi szálakat és valamennyi érzékletet megcélozza.

A szoptatás a kismama számára is számtalan előnnyel jár. A laktogén és az oxytocin nevű szoptatóhormonok nyugtató hatásúak, és erősítik az anyát a babával töltött mindennapok során. A szoptatás ezen kívül a méh szülés utáni visszahúzódásában is segít.
De ne aggódj, semmi baj nincs, ha nem tudsz, vagy nem akarsz szoptatni. Az olyan tápszerek, mint amilyeneket a Töpfer kínál, újszülött gyermeked számára megadnak minden tápanyagot, amelyre az optimális növekedéshez szüksége van már az első naptól kezdve. Az érzelmi kötődés a cumisüveggel táplálás révén is ki tud alakulni.

Töpfer Babynahrung

A természet alakította ezt így

A melleket a természet alkotta a szoptatáshoz, amit néhány tipp megfogadása könnyebbé tehet: Szoptatáskor az a jó, ha a baba az egész mellbimbót és a bimbóudvart is a szájába veszi. Gyakran változtasd a szoptatási pozíciót, hogy a mellnek mindkét oldala egyaránt használva legyen. Ha a baba szopizás közben elalszik, vedd ki a mellbimbód a szájából. Nagyon fontos: Ha lehetséges, a mellbimbódat érje a lehető legtöbb friss levegő és napfény. És a Mamacare mellbimbókrémje.

Gondoskodj magadról

A babával töltött kezdeti időszakban a dolgok nem mindig működnek úgy, ahogy működniük kellene. Ne feledkezz meg a saját étkezésedről, tudatosan törekedj arra, hogy neked is meglegyen a saját tered, és adj teret a te szükségleteidnek is. Ha rendszeresen és kiegyensúlyozottan étkezel, egyenletes energiaellátást és tápanyagforrást biztosítasz ahhoz, hogy az anyatej optimális összetételű lehessen a baba számára.

A szoptatás allergiamegelőző hatású

Amit anyaként fogyasztasz, kis mennyiségben felhalmozódik az anyatejedben. Ily módon a baba számára ismerősek lesznek a különféle ételek ízei, és az immunrendszere lassacskán hozzájuk szokik. Ami az allergiák megelőzését illeti, a javaslat a következő: Fogyassz kiegyensúlyozott és változatos ételeket. A változatos étrend segít a baba ízlelési érzékének a kifejlesztésében. Nem ajánlatos bizonyos ételeket óvatosságból elhagyni vagy eltekinteni a tehéntejtől vagy a tojástól, amelyek gyakran idéznek elő allergiás reakciókat. Arról viszont van bizonyíték, hogy az allergiás zavarok kisebb valószínűséggel fordulnak elő, ha a szoptatás ideje alatt rendszeresen fogyaszt halat. A szakértők heti kétszeri tengeri halfogyasztást javasolnak; ezek közül az egyik magas zsírtartalmú halnak kell lennie, mint a hering, a makréla, a lazac vagy a szardínia.