tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

Amit a tej biztosít …

A Töpfer tejalapú termékek a legújabb tudományos ismeretek szerint, a legjobb bio allgäu-i tejből készülnek.  A legmagasabb minőség biztosítja gyermeke jó közérzetét és boldogságát. Mi mindent tartalmaz a bio tejünk, azt az alábbiakban olvashatja. A bio tej alapú termékeink megfelelő elkészítését a GYIK /gyakran ismételt kérdések/ menüpontban foglaltuk össze.

Töpfer Babynahrung

Allgäu-i bio tej

A bio tejalapú tápszereinkhez a bio tej legalább 95%-ban Felső-Allgäu, Kelet-Allgäu, Kempten, Alsó-Allgäu és Nyugat-Allgäu bio gazdálkodásaiból, legfeljebb 5%-ban Landsberg am Lech környékéről származik. Természetesen bio minőségben. A bio tej magas minősége mellett fontos számunkra a tiszteletteljes bánásmód a természettel, rövid szállítási útvonal, szoros kapcsolat és korrekt együttműködés a tejtermelőkkel.

Fentiekből adódóan a bio tej kis családi bio gazdálkodásoktól származik, ahol a tehenek élvezik az alpesi szabadtartás előnyeit, amikor az időjárás engedi az alpesi hegyi mezőkőn, legelőkön. A tehenek géntechnológia mentes, állati eredetű adalék mentes táplálásuk alapkövetelmény.

LC-PUFA

Biztosan olvasták már a termékek csomagolásán: LC-PUFA. Mit is jelent? Az LC-PUFA hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak, mint a DHA (dokosahexénsav) és az AA (arahidonsav), melyeket az emberi szervezet nem képes önmaga előállítani. Ezek a zsírsavak azonban nagyon fontosak az idegrendszer, az agy és a látási képesség fejlődéséhez. Normál esetben a csecsemők az LC-PUFA-t az anyatejen keresztül kapják. A nem szoptatható, mesterségesen táplált csecsemők esetében ezért elengedhetetlen az LC-PUFA-t anyatejpótló tápszeren keresztül biztosítani.

Probifido

Probifido egy négy különböző bifido baktériumkultúrából (bifido baktérium breve; bifido baktérium bifidum, bifido baktérium infantis és bifido baktérium longum) álló komplexum, melyet több évtizede hozzáadunk a bio tejünkhöz.

Probiotikum

Probiotikum egy élő mikroorganizmus, mely aktív formában elegendő mennyiségben található a bélben és pozitív hatású tevékenységet végez. Fontos képviselői a lactobacilusok (tejsavbaktériumok) és a bifido baktériumok. Ellensúlyozza a bélbolyhok esetleges működési zavarát és felel a bélflóra egyensúlyban tartásáért.

Öko- illetve biogazdálkodás

Az öko- illetve biogazdálkodás a mezőgazdaság legtermészetesebb formája. A bio gazdálkodás fő gondolata: gazdálkodás összhangban a természettel, lehetőség szerint zárt életciklusban, az állattartás és növénytermesztés összehangolásával.

A bio gazdálkodás irányelvei: fajnak megfelelő állattartás, megfelelő méretű területen, faj szerint meghatározott tenyésztés; saját gazdálkodásból, vagy más bio gazdálkodásból biztosított táplálék; állatkínzó szállítási mód elutasítása; géntechnológia mentesség; régión belüli gazdálkodás és értékesítés; talajvíz kímélése; semmilyen műtrágya vagy kémiai növényvédőszer használata nem engedélyezett. Tápanyag feldolgozás kizárólag megbízható származási helyről, természetesen csak kémiai adalékmentesen engedélyezett.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók biztosak legyenek a bio termékek bio eredetében és minőségében, az élelmiszerek és az előállító gazdálkodások bio tanúsítvánnyal rendelkeznek. Bio minősítésüket és működésüket folyamatosan, a német állam által választott, független ellenőrző szervek kontrollálják.