tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

Megfelelő ápolás az első fogaknak

A baba fejlődésében egy új és izgalmas szakasz indult el: Az első fogacska töri át az íny burkát.  Tekintve, hogy az anyatej és a tápszer egyaránt tartalmaz szénhidrátokat, fontos a szájhigiéniát már az első fogak megjelenésétől kezdve tartani. Amikor még csak az első fogak jeleit vesszük észre, ujjal finoman megmasszírozhatjuk a helyét. Később, amikor az első fogvégek megjelennek, vattacsomót használhatunk. Amikor a fog már teljesen előbukkant, apró adag foggélt alkalmazhatunk rá. Ha a baba valamennyit le is nyel belőle, az teljesen ártalmatlan, ugyanis gondoskodtunk arról, hogy a foggél semmilyen a babára ártalmas anyagot ne tartalmazzon. Amikor a többi fog is elkezd megjelenni, mindig a pirostól a fehér irányába, vagyis az íny felől a fogak irányába kell tisztítani.

Töpfer Babynahrung

Ne adjatok esélyt a szuvasodásnak

A fogmosáson túl van néhány olyan egyszerű szabály, amelynek a követésével elősegíthetitek gyermeketek megfelelő szájhigiéniáját. Például fontos, hogy ne engedjétek neki, hogy állandóan cumizzon. Ha lehet, kerüljétek az édes ivóleveket, helyettük adjatok inkább vizet vagy nem édesített teát. És természetesen az, hogy a baba fogát naponta kétszer (reggel és este) megmossuk, már magától értetődik.

Mit tartalmaz a foggél?

Foggélünk, pontosan a gyermek érzékeny érzékelésére tekintettel, semleges színű és ízű. Ez a fogmosást is megkönnyíti számotokra és a gyermek számára egyaránt. Ezenfelül kifejezetten nem tettünk bele fluoridot, nehogy a babánál túladagolás lépjen fel, ha ugyanakkor fluorid-tablettát is kap.

A természetes kovasav a fogzománc károsítása nélkül gátolja a plakkok képződését. A xilitnek fogszuvasodás-megelőző hatása van. Foggélünk összeegyeztethető a homeopátiás kezelésekkel, nem tartalmaz mentolt.