tanácsadás szülőknek

Várandós kismamákban és fiatal szülőkben egyaránt gyakran felvetődik a kérdés: Hogy is működik majd? A biztos pont mi vagyunk, mi ismerjük a választ kérdéseitekre.

Írjatok bátran: szulosegitoszolgalat@topferbabavilag.hu

Táplálkozási terv

A Töpfer táplálkozási terve nemcsak a legújabb tudományos eredményeket foglalja magába, hanem a képzett alkalmazottainak tapasztalatait is, akik maguk is szülők. Itt olvashatod el, hogy milyen életszakaszban milyen táplálkozás a legjobb a baba számára.

Táplálkozási terv

A kisgyermekek kényeztető törődésre vágynak

A babák az első naptól kezdve szeretik ha kényeztetik őket: beszélnek hozzá, masszírozzák, játszanak vele vagy ölelgetik – a lehetőségek száma végtelen. Néhány javaslatot összeírtunk a számotokra. Ha több információra lenne szükségetek, a szülésznő tud segíteni, vagy érdeklődhettek a helyi családsegítő központnál, a szülői tanácsadó központoknál vagy hasonló szervezeteknél.

Töpfer Babynahrung

Kényeztetés előírás szerint

Még a legkisebbek is szeretik, ha olyan kiváló minőségű olajjal masszírozzák, mint amilyen a Babycare testápoló olaj, amely táplálja a bőrt. Az ideális az, ha a masszázst a fürdés után kapja meg a baba. Találjatok egy meleg, csendes helyet, és melegítsd fel az olajat a tenyereddel. Amikor masszírozod, a baba mutatni fogja, hogy mi tetszik neki és mi nem. Például az emésztési problémákkal küzdő babák különösen szeretik, ha gyengéden masszírozzák őket a has tájékán.

Ki a szabadba

Akár babahordozó kendőben, akár babakocsiban, a babáknak és az anyukának is jót tesz egy séta a friss levegőn. Ne felejtsd el a gyermek bőrét gondosan naptejjel bekenni, ha a nap erősen süt.  Például a mi naptejünkkel, amely ásvány-alapú fényvédő funkció segítségével szűri ki a káros sugárzást és védi a pigmenteket. Ahogyan felkenjük a bőrre, apró láthatatlan tükrökként verik vissza a fényt. Ez a mechanikus napfényvédelem, szemben a kémiai napfényvédelemmel, a felvitel után azonnal elkezd működni, ezáltal tökéletesen megfelel a gyermek érzékeny bőrének.

A gyermekorvosnál

Az első évben a mentális és a fizikai fejlődés különösen gyorsan zajlik, és kifejezetten fontos korai szakaszában felismerni az egészségügyi problémákat és idejében kezelni azokat. Az U1-et közvetlenül szülés után végzik el, az U2-t pedig a 3. és a 10. nap között a kórházban vagy a gyermekorvosnál. Az utolsó U-vizsgálat 12-14 éves korban történik, amalyet a J-vizsgálat követ.